Küldetésünk

MI A TANITY?

Egy egészséges és azonnali módja a nyári barnaságot idéző gyönyörű és természetes barna bőrnek.

Mi is ez?

Egy szakember által végzett igen gyors (kb. 10 perces) természetes barnító eljárás. A Norvell cég termékpalettáján mindenki megtalálja a saját bőrszínéhez és szépségéhez megfelelő barnasági fokozatot. Lehetsz az „egyenes a tengerpartról érkezett” Venetian barna, vagy akár a testépítők és versenytáncosok által preferált Black OUT barna.

Miért egészséges?

Egyrészt, mert a barnítás előtt, alatt és után használt és ajánlott kozmetikumaink mind:

 • parabénmentesek (azaz nem tartalmaznak baktérium-, gomba-, vírusölő tartósítószereket),
 • csomagolásaik ftalátmentesek (azaz nem oldódnak ki a termékbe – a PVC csomagolásból származó ftalátok)
 • gluténmentesek,
 • és állatokon nem tesztelt termékek.

Másrészt, mert UV-mentes, azaz nem károsítja a bőrödet, és mert egy speciális cukor származék (a DHA-Dihydroxyactone) lép kémiai reakcióba a bőröd felső hámrétegében található aminosavakkal és így alakul ki a természetes nyári barnaságot idéző gyönyörű barna bőr. Hasonló folyamat játszódik le, amikor egy almát kettévágunk és kint hagyjuk a levegőn: egy idő után teljesen bebarnul a vágott felülete.

A folyamat óriási előnye, hogy a kívánt barna bőr elérése teljesen biztonságos, mert a bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak.

Az oldat bőrfelületre juttatását követően a barna szín azonnal látható, míg a DHA általi barnaság 24 óra alatt teljesen kialakul. Az eredmény pedig egy gyönyörű és természetes barna bőr.  Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától és az előkezelésétől függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd el fokozatosan fakulni.

Kinek ajánljuk?

 • Akiknek fontos az egészséges és biztonságos barnulás.
 • Akiknek érzékeny a bőrük, szeplősek, vagy valamilyen bőrbetegségük van.
 • Akik életük valamilyen emlékezetes nagy eseményre, alkalmára készülnek. (esküvő, szalagavató bál, ballagás, bálok stb.)
 • Akiknek hivatásuk miatt szeretnének bronzbarna bőrt (versenytáncosok, testépítők és aerobic versenyzők stb.)

UV-mentes barnulás

Tudtad, hogy a nap nélküli barnulásnak van egy biztonságos és természetes módja?

Az UV mentes barnítás során egy speciális cukor származék, a DHA (Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ezáltal alakul ki a természetes gyönyörű barna bőr. A folyamat óriási előnye, hogy a kívánt barna bőr elérése teljesen biztonságos.

Akár már holnapra szeretnél bronzbarna bőrszínt?
Az UV mentes barnítással ez lehetséges!

A teljes folyamat öltözéssel együtt kb. 15 percet vesz igénybe. A barnító oldatban található kozmetikai bronzosítónak köszönhetően, a kívánt barna szín azonnal látható, a végleges barnaság 8 óra elteltével állandósodik.

Mi az a DHA?

A DHA-t aktív összetevőként először cukorbetegek kísérleti kezelései során alkalmazták. 1957-ben egy gyermekkórházban véletlenül fedezték fel a DHA barnító tulajdonságait. Ezt követően számos kísérletezés és fejlesztés után nyerte el a mai formáját, amit napjainkban is UV-mentes barnításra használunk.

Mennyire biztonságos? Hol van engedélyeztetve?

Akár meg is eheted! A DHA az élelmiszeriparban engedélyezett termék. Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszeripari szabályozó szerve (Food and Drug Administration – FDA) által hitelesítetten alkalmas fogyasztásra. A DHA legnagyobb felhasználási területét az egészségügyi készítmények piaca teszi ki, ahol elképzelhetetlenül magas biztonsági kritériumoknak kell megfelelnie.

Amennyiben Te is imádod a napbarnított gyönyörű barna bőrt, akkor gyere el másodmagaddal, hiszen most egyetlen barnító fújás áráért mindketten csodaszép barna bőrrel távozhattok!

Mi az UV-mentes barnítás?

Egy gyors és természetes barnító eljárás, melynek során egy speciális kozmetikai anyagot juttatnak a bőrfelületre.

A barnító oldat bőrfelületre juttatását követően azonnali barnaságot eredményez az oldatban található kozmetikai bronzosító. A végleges barna szín 8 óra alatt alakul ki. Oldattól függően 1-8 órát kell kerülni a vízzel való érintkezést.

A teljes folyamat öltözéssel együtt, kb. 15 percet vesz igénybe.

Egy gyors és természetes barnító eljárás, melynek során egy speciális kozmetikai anyagot juttatnak a bőrfelületre.

A Tanity partnerszalonokban az amerikai Norvell vezető UV mentes barnító kozmetikumait használják.

94 városban közel 250 szalonban több mint 100.000 vendéget ajándékozunk meg rendszeresen az egészséges és természetes barnasággal.

A Tanity Magyarországon már 2009 óta van jelen, mint az UV-mentes barnítás szakértője.

Ők is velünk barnultak

Vajna Tímea

„A Miss Universe Hungary királylányai
magabiztosan állhattak színpadra,
mert a színük tökéletes lett!
Köszönjük!”

Csontos Kriszta

„Régóta használom a Tanity UV-
mentes barnító folyadékot! Nélküle
már el sem tudom képzelni az életem!
Sokkal gyorsabb, egyszerűbb és
egészségesebb, mint bármi más
alternatíva!”

Ladinek Judit

„Életemben először egyenletes,
gyönyörű, csokibarna színem lett,
mindössze pár perc alatt! Imádom!!!”

A bőr helyes ápolása

A bőr megfelelő előkészítésével, helyes kondicionálásával majd a kezelést követő ápolásával jelentősen növelheted az UV-mentes barnítás eredményességét és tartósságát.

A bronzbarna szín tartóssága és az egyenletes kopása nagyban függ a bőr előkészítésétől (bőrradírozás) és hidratáltsági állapotától a fújás napján.

A bőr természetes (teljes) megújulási ciklusa 28 naponként történik. Egy hét alatt a bőr 25%-a hámlik le, ezért az UV-mentes eredmény lassan elhalványul. Az UV-mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg felső 25%-ban fejti ki hatását, ezért javasolt ezen réteg eltávolítása minden kezelés előtt. Az elhalt, száraz bőrsejtek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss és egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Amennyiben az UV-mentes barnító oldat száraz, hámló bőrre kerül, a fakulás során barnasága kevésbé természetes, egyenetlen színűvé válik és az eredménye is kevesebb ideig lesz tartós.

Előkészületek 24 órával a kezelés előtt

A száraz, hámló bőrréteg eltávolítására miden kezelés előtt használj hámkezelőt.

A bőr teljes, természetes megújulási ciklusa 28 naponként történik. Egy hét alatt a bőr 25%-a hámlik le, ezért az UV-mentes eredmény lassan elhalványul. Az UV-mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg feslő 25%-ban fejti ki hatását, ezért javasolt ezen réteg eltávolítása minden kezelés előtt.

 

Szabadulj meg az elhalt, száraz bőrsejtektől, melyek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss, egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Így a Norvell spray mélyen a bőrbe ágyazódhat és az oxidációs folyamat során briliánsan ragyogó, aranybarna színt eredményez. Amennyiben száraz, hámló bőrre kerül, akkor a fakulás során bőröd barnasága kevésbé lesz természetes, egyenetlen színűvé válik, és az eredménye is rövidebben lesz látható. Nagyon száraz, elhalt bőr eltávolítására két lépcsős megoldást kínálunk.

24 órával használat előtt az Intensive Detoxifying Salt Scrub segítségével először mélykezeld bőrödet. A készítmény mélyen hat, táplálja és hidratálja a bőrödet. Ezt követően, az esedékes kezelés reggelén a Renewing Sunless Exfoliator eltávolíthatja a bőr felsőbb hámrétegét. A készítmény hidratálja és helyrebillenti a bőr pH értékét, és a hosszantartó eredményt biztosít.

Kerüld a szappan használatát, a magas pH értékű készítményeket és zuhanyzás közben használatos hidratáló szereket. Ezek hátráltathatják a DHA bronzosító hatását, vagy nem kívánt „narancshatást” eredményezhetnek. Használatukat két nappal a kezelés előtti időszakban lehetőleg kerüld. A magas testhőmérséklet, vagy nedves, izzadt bőr gátolhatja a DHA hatásos beépülését és annak eredményét.

Ne használj testápolót, hidratáló krémet és parfümöt a kezelés előtti időszakban. Kis mennyiségben használhatsz dezodort. A legjobb eredmény érdekében ne sminkeljen. Amennyiben mégis így teszel, a kezelés előtt óvatosan távolíts el a sminket.

Felkészülés a kezelés napján

VISELJ sötét, bő szabású ruhát és vedd le ékszereit. A szűk ruha ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja a bronzosítót.

Használd a kezelés előtt közvetlenül az Amber Sun pH-szintet helyreállító sprayt DHA fokozóval, vagy kérd meg Tanity Partnerünket, hogy segítsen a használatában. Ez enyhén hidratálja, helyrebillenti bőröd pH szintjét, és DHA fokozó technológiájának segítségével barnább és természetesebb színt eredményez. Segítségével nagyban csökkenthető a „narancshatás” kialakulásának veszélye mind világosabb, mind pedig sötétebb bőrű személyek számára is.

Használd a LipInvest ajakápolót vagy a Norvell Barrier krémet, mellyel elkerülheted ajkaid, tenyered, körmeid, a bőrkeményedések és lábfejed elszíneződését.

Ápolás kezelés után

Kerüld az izzasztó tevékenységeket! A heves izzadás csíkossá teheti a kozmetikai bronzosító által nyert bőrszínedet. Meleg napokon, ha lehetőséged van inkább légkondicionált helyiségekben tartózkodj.

Kerüld a vizet! Legalább 4 órán át kerüld a vízzel történő érintkezést, máskülönben megállíthatja a barnulási folyamatot, és/vagy bőröd csíkossá válhat. Kerüld az úszást és a spa jellegű tevékenységeket! Kerüld a vegyi anyagokat tartalmazó, klóros uszodákat és spa-kat legalább a kezelést követő 24 órában. Így elkerülheted barna színed korai kifakulását.

Várj a zuhanyzással! A legjobb eredmény érdekében legalább 4 órát várj, mielőtt fürödni vagy zuhanyozni mész. Az azonnali bőrszín megőrzése és a csíkosság elkerülése érdekében a kezelést követő 16 órás időszakban kizárólag tiszta vízzel tisztálkodj.

Tisztálkodás: A kezelés utáni tisztálkodáshoz használd az Norvell Hidratáló Tusfürdőt! Kerüld a szappan vagy magas pH értékű készítmények használatát – ezek gyorsan csíkossá tehetik és kifakíthatják az elért bőrszínt. A Norvell bőrtisztító készítményei hidratáló és bőrtápláló hatásúak, emellett megőrzik bőröd ideális pH szintjét. A megfelelő tisztálkodás mellett bőröd egyenletesen fog kifakulni, és hosszantartó, természetes hatású színt kap. Fürdés után finoman szárítsd meg bőrét. Az azonnali hatást nyújtó kozmetikai bronzosító rendeltetése szerint lemosódik.

A kezelést követő napon zuhanyzás után használd a ProLong színmegőrző testápoló készítményt (elérhető Venetian színárnyalatban is!). A bőrápoló segít az egészséges szín, és hidratált bőr megőrzésében, ezenkívül minden nap frissítő ragyogást nyújt bőröd számára. A ProLong formulájának köszönhetően bőrszíned fokozatosan és egyenletesen fakul ki. Extravagáns napi szertartás keretében próbáld ki az Skin Renewing Body Butter(testvaj) termékét, amely hidratálja a környezet, napozás és UV-mentes napozás által súlyosan kiszárított bőrt.

Bőrápolás két alkalom között

Az intenzívebb szín érdekében két, egymást követő szalonban történő kezelés között színed megőrzése és ápolása érdekében javasolt a 4-Faces Korrektor és a ProLong krémek (bronzosítók vagy bronzmentes készítmények egyaránt) használata.

Ötletek és tippek

Az UV-mentes barnítás napján ügyelj arra, hogy ne legyen kiszáradva a bőröd és fújás előtt használj olyan bőrradírt, amelyet kifejezetten UV-mentes barnításhoz fejlesztettek ki (Norvell bőrradírok).

A fújás előtt nagyon lényeges a bőr pH értékének a beállítása. A szalonokban az oldat felvitele előtt egy ph beállító folyadékot visznek fel a bőrödre.

Az oldataink nagy részének hatóideje 8 óra, kivételt képez a ONE oldatunk melyet maximum 4 óra elteltével le lehet mosni a bőrről. Ezt az időt nem érdemes kitolni hiszen oldataink ennyi idő alatt kifejtik hatásukat.

Amikor már kialakult a barnaságod, olyan tusfürdőt használj, amit kifejezetten UV mentes barnításhoz fejlesztettek ki, (Norvell tusfürdők) mert ez megakadályozza a gyors kopást és folyamatosan szinten tartja a bőröd pH értékét.

Amennyiben UV-mentesen barnulsz, minden fürdés után hidratáld a bőrödet, ami kompenzálja a DHA szárító hatását.

Természetesen az sem mindegy, milyen oldattal barnulsz. A Norvell oldatokban 100% tisztaságú DHA található, amit a Merck-től – a világ legnagyobb gyógyszergyárától – vesz a Norvell. (Sajnos léteznek olyan oldatok is, amiben szintetikusan előállított összetevők vannak.) Keresd a Tanity szalonokat, mert a Norvell oldataiban (Amber Sun-Original, Organic Sun, ONE HOUR, Black Out, Venetian Család) nem fogsz csalódni!

 

Barnítás ELŐTT:

 • Ne használj testápolót!
 • Ne használj hidratáló krémet!
 • Ne használj parfümöt!
 • Ne sminkeld magad!
 • Ne használj dezodort!

Bőrradírozz, azaz alaposan távolítsd el, radírozd le az egész testedről a száraz, elhalt hámréteget. Ehhez használj bőrradírt A még tökéletesebb eredmény elérése érdekében használd a Renewing Sunless Exfoliator Testradír termékünket, amely helyreállítja a bőr pH értékét, kíméletesen távolítja el az elhalt hámréteget és megfelelő hidratáltságot biztosít a bőr számára. Egyéb bőrradírokkal nem helyettesíthető termék, mivel azok kiszáríthatják, vagy túl olajossá tehetik a bőrt, ami meggátolja a barnító oldat egyenletes felszívódását. Az élénkítő, mikroszemcsés összetételű bőrradírunk napi használatra is kitűnően alkalmas. Gyengéden tisztítja és előkészíti a bőrt a barnulásra. A hibátlan szín elérése érdekében kiegyenlíti a színtónust és a bőrstruktúrát. Minden bőrtípusra alkalmas, gyengéden bánik a legérzékenyebb bőrrel is.

Barnítás ALATT:

Érkezz sötétebb színű, bő szabású ruhában, mert a szűk pl. farmer ledörzsölheti frissen felvitt bronzosítót. A sötétebb színű ruhát, pedig azért javasoljuk, hogy ha esetleg hamarabb öltöznél fel, mint ahogy a felvitt bronzosító megszáradna, akkor ne hagyjon nyomot a ruhádon.

Hozz magaddal sötét színű bikinit, vagy alsóneműt. A barnító fújáskor Te választhatod meg, hogy bikiniben, bugyiban vagy akár meztelenül fújjanak le .A szalonokban eldobható tangát biztosítanak.

A helyszínen biztosítunk Norvell Barrier krémet, melyet a tenyérre ,körmökre viszünk fel,hogy azok ne barnuljanak be a barnítás során.

Barnítás UTÁN:

Száradás: a barnítás után várj türelmesen pár percet, hogy a barnító folyadék tökéletesen megszáradjon a bőrödön.

Ne izzadj: a száradás után – főleg nyáron – törekedj arra, hogy a lehető legkevesebbet izzadj. Ezért ilyenkor a legjobb, ha sikerül a lehető legtöbb időt légkondicionált helyiségben töltened.

Tisztálkodás: az azonnali bőrszín megőrzése és a csíkosság elkerülése érdekében a barnító kezelést követő 16 órában kizárólag tiszta vízzel tisztálkodj. Kézmosáskor is csak a tenyeredet érje szappan.

A barnítást követően legalább 8 óráig ne menj uszodába vagy egyéb spa jellegű tevékenységet ne végezz.

FONTOS!

 • Amennyiben  Amber Sun, vagy Organic Sun barnító oldattal barnultál, akkor a barnítás után 8 órán keresztül kerüld a bőr bő vízzel történő érintkezését.
 • Norvell ONE oldat használata esetén a barnulási idő gyorsabb, ezzel az oldattal óránként egyre barnább eredményt érhetsz el. A folyamat maximum 4 órán keresztül tart.

Az első zuhanyzáskor  ne lepődj meg, mert az azonnali hatást nyújtó kozmetikai bronzosítót lemosod a bőrödről , ami alatt már láthatóvá válik a gyönyörű barna bőr. Az első zuhanyzáskor lehetőség szerint ne használj szappant, tusfürdőt (kivéve intim helyeken) csak sima vízzel tisztálkodj.

A kezelés utáni második zuhanyzáskor már használhatsz tusfürdőt. Használd a pH Balancing Shower Clensert termékünket, amellyel megfelelő hidratáló és bőrtápláló hatású, emellett megőrzi a bőr ideális pH szintjét. A megfelelő tisztálkodás mellett, használatával a bőr egyenletesen fog kopni.

Hidratálás: a kezelést követő napokban a zuhanyzás után lehetőség szerint mindig használd a Sunless Extending Prolong Színmegörző Testápolónkat. A bőr alsóbb rétegeiben mélyen megköti a nedvességet, így sejtszinten védi meg a bőrt a kiszáradástól. A bőr egész nap ideálisan hidratált lesz, így színe üdévé és hosszantartóvá válik, továbbá a benne található DHA meghosszabbítja az UV-mentes barnaságot.

Tévhitek

Az egyenletes és szép UV-mentes barnaság egy összetett ámde rendkívül egyszerű folyamat eredménye. A szalonokban képzett technikusok végzik a barnítást, az amerikai Norvell vezető, és egyben többszörösen díjazott barnító kozmetikumaival.

Az UV-mentesen barnított bőr akkor ragyog a legszebben, ha a kezelt bőrfelület egészséges! Partnereink tökéletes és precíz fújásán kívül nagyon sokat számít a kezelés előtti megfelelő bőrradírozás, illetve a kezelést követő folyamatos hidratálás.

Foltos kopás

A foltos kopás az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés az UV-mentes barnulással kapcsolatosan. Lássuk milyen okai lehetnek:

 • A nem megfelelően előkészített bőr esetén előfordulhat, hogy maradnak elhalt hámsejtek a felső bőrrétegeken. Az esetleges bőrradírozás elmaradásával egyenetlen lesz a bőrfelszín, így a felső hámréteg természetes cserélődése is eltérő ütemű lesz. Ezt elkerülendő, ne feledkezzünk meg a kezelés előtti bőrradírozásról!
 • Olajos bőrradír használata esetén, ha az a bőrfelületen marad, akkor gátolhatja a víz alapú barnító oldat felszívódását. Amennyiben olajat tartalmazó bőrradírt használunk, akkor azt legalább az UV-mentes barnulás előtt 24 órával tegyük meg. TIPP: Ezt az utasítást betartva, az olajat tartalmazó bőrradír ideális választás azoknak, akiknek a normál bőrradírra érzékeny a bőrük és nem szeretik a dörzsölés miatti kipirosodott bőrt. Az olajos bőrradír kíméletes megoldást tud nyújtani a nagyon száraz bőr radírozása esetén is!
 • A kiszáradt vagy repedezett bőrfelszínen az oldat sem tud hatékonyan felszívódni. Próbáljuk a bőr általános hidratáltságát folyamatosan fenntartani, mind fújás előtt, mind fújás után! TIPP: A Norvell Oldatokban található hidratáló összetevő tovább segít, hogy a fújáskor extra hidratálásban részesítse a kezelt bőrfelületet!
 • A bőr pH értékét a hatékony kezelés érdekében picit savas irányba kell eltolni. Erről gondoskodik a pH-Beállító Oldat! Az oldatot a technikus viszi fel közvetlen a bőrfelületre a kezelést megelőzően. TIPP: A pH Beállító Oldatnak létezik otthon használatos kiszerelése, így az otthoni önbarnítást is hatékonyabbá tudjuk varázsolni!

Nem annyira tartós. Meddig is tart az UV-mentes barnulással megszerzett bőrszín?

Mivel a barnító Oldatokban található DHA (cukornádkivonat), csak a bőr felső hámrétegével lép csak reakcióba és azt a szervezet azt 7-10 naponta cseréli, így az UV-mentes barnítás tartóssága is ennyi időre korlátozódik!

Általánosságban elmondható, hogy 3-4 nap után kezd el fokozatosan halványulni a megszerzett barnaság. Ezt az intervallumot kitolhatjuk DHA tartalmú testápolók használatával. A DHA tartalmú (pl. Pro Long Sunless Extender, vagy Venetian Sunless Extender) testápolók az elvesztett hámsejtek miatti egyenletes kopást, a bennük található DHA révén visszapótolják, így újból megindul egy önbarnító mechanizmus. Ezáltal az UV-mentesen barnított bőrfelület egyenletes kopása, elhúzható akár 10-14 napra is.

GYIK

MINDEN AMIT A TANITY-RŐL ÉS A NORVELL-RŐL TUDNI KELL

Mi az a Norvell?

1983-ban Rick Norvell által alapított Norvell Skin Solutions, LLC.  mely kezdetben szolárium kozmetikumok gyártásával foglalkozott. A szolárium készítmények hatóanyagaiból kiindulva vált mára a Norvell a világ első számú UV-mentes gyártójává. Sok más gyártóval ellentétben a Norvell saját gyártósorral rendelkezik, így a gyártás, fejlesztés egy helyen történik. A Norvell 2008 óta az amerikai szakma IST díjaiból minden évben elhozza a legjobb oldatnak járó díjat. Folyamatos újításainak köszönhetően nem telik el év, hogy ne jelenne meg egy újabb forradalmi készítmény.

Mi is a Norvell UV-mentes készítmény?

A Norvell készítménye egy olyan formula, amely a bőrrel érintkezve egy „egyenesen a strandról” színt eredményez. Használható festékszóró pisztollyal, vagy automata barnító fülkében.

Milyen típusú bronzosítók találhatóak a Norvell Premium UV-mentes barnító oldatában?

A Norvell UV-mentes barnító oldatában három különböző bronzosító található. Az első, amelynek az azonnali barnaság köszönhető,a kozmetikai bronzosító. Kezdetben a DHA hatása nem látható, de 2-4 órán belül reakcióba lép a bőrrel, és lassan átveszi a kozmetikai bronzosító helyét, amint az a fürdéssel távozik a bőrről. Az erythulose nevű harmadik, lassan hatást kifejő összetevő a DHA-hoz hasonló, amely szebbé teszi a barna színt és meghosszabbítja annak élettartamát.

Mi az a kozmetikai bronzosító?

Az UV fény-mentes termékek összetevője, amely azonnali barnaságot eredményez a kezelt bőrfelületen, és „egyenesen a strandról” megjelenést kölcsönöz használójának. Az UV fény-mentes kozmetikai bronzosítókhoz használt összetevők hasonlóak a por kiszerelésű kozmetikai alapozókban használtakhoz. Az Premium Organic oldatcsaládban, a kozmetika bronzosító karamellizált cukor.

 

MINDEN AMIT A DHA-RÓL TUDNI KELL

Mi az DHA?

A DHA egy cukornádszármazék (Dihydroxyacetone), amely a bőrben található aminosavakkal lép reakcióba, és használatával barnító hatás érhető el.

Milyen a DHA illata?

A legújabb technológiának köszönhetően a DHA jellegzetes illata egyáltalán nem érződik, sőt az oldatok többségéhez hozzáadott málna és mandula esszencia, igazán kellemes illatúvá teszi.

Mennyi idő alatt lép reakcióba a DHA a kezelt bőrfelülettel?

A Norvell UV-mentes oldatban található DHA a fújást követő 2-4 óra múlva kezdi el kifejteni hatását, a gyönyörű barna bőr a kozmetikai bronzosító lemosását követően azonnal láthatóvá válik. Végleges hatást a következő 24 órában nyújt.

Véd a káros UV sugaraktól az UV-mentes barnítás?

Néhányan úgy gondolják, hogy a felvitt barnító réteg UV védelmet is nyújt. Mindazonáltal, a melanin pigmentekkel ellentétben a DHA polimer-származékai nem nyelnek el jelentős mennyiségű UV sugárzást, így nem is véd az ellen. Azonban az UV-A sugárzás ellen bizonyos mértékig védelmet nyújthat!

Kell használnom napvédő krémet, ha UV-mentes barnasággal megyek napra?

Igen, hisz a Norvell Oldatokban nem található fény- és UV védő krém!

ELŐKÉSZÜLETEK

Hol találok Tanity Partner szalont?

Honlapunk (www.tanity.hu) szalonkeresőjében megtalálod az aktuális Partner szalonjainkat, ahol igénybe tudod venni a szolgáltatást!

Mit jelent az, hogy mobil partner?

Rendelkezünk olyan partnerekkel, akik az otthonod kényelmében tudnak lebarnítani, így ki sem kell mozdulnod!

Hogyan tudok bejelentkezni?

Amennyiben megtaláltad a megfelelő Tanity Partneredet a Szalonkeresőnkben, akkor vedd fel vele a megadott elérhetőségeken a kapcsolatot. Lenne egyéb kérdésed az UV-mentes barnítással kapcsolatosan? – Bátran tedd fel a a partnerünknek!

Egy bizonyos alkalomra szeretnék barna lenni. Mennyivel korábban kell barnításra bejelentkeznem?

Ez igazából attól függ, hogy Neked mikorra kell barnának lenned. Mi általában azt javasoljuk, hogy egy nappal korábban vedd igénybe az UV-mentes barnítást, hogy a tökéletes barna szín eléréshez meglegyen – az oldattól függő – megfelelő hatásidő.

Hogyan kell elképzelni egy barnítást?

A barnítás egy kényelmes pop-up sátorban, vagy egy mobil háttérfal előtt történik. Erre azért van szükség, mert a szórópisztolyból kijövő barnító oldat – ami nem a testre megy – ne terítse be a környezetet. A barnításhoz le kell vetkőznöd. Azt Te döntöd el, hogy meztelenül, egy bugyiban, vagy egy bikiniben akarod magad fújatni. Arra gondolj ilyenkor, hogy ha marad rajtad ruhanemű, akkor az alatt nem fog bebarnulni a bőröd, azaz ugyanolyan lesz az elért hatást, mint amikor fürdőruhában lebarnulsz nyáron. A szalonokban eldobható fehérneműt is tudsz kérni!

Kell-e a bőrömmel valamit csinálnom a barnítást megelőzően?

Igen! Bőrradírozz, azaz alaposan távolítsd el, radírozd le az egész testedről a száraz, elhalt hámsejteket. Ehhez használj luffa-szivacsot, frottír-, vagy gyékény mosdókesztyűt, szivacsot. A még tökéletesebb eredmény elérése érdekében használd a Renewing Sunless Exfoliator Testradír termékünket, amely helyreállítja a bőr pH értékét, kíméletesen távolítja el az elhalt hámréteget és megfelelő hidratáltságot biztosít a bőr számára. Egyéb bőrradírokkal nem helyettesíthető termék, mivel azok kiszáríthatják, vagy túl olajossá tehetik a bőrt, ami meggátolja a barnító oldat egyenletes felszívódását. Az élénkítő, mikroszemcsés összetételű bőrradírunk napi használatra is kitűnően alkalmas. Gyengéden tisztítja és előkészíti a bőrt a barnulásra. A hibátlan szín elérése érdekében kiegyenlíti a színtónust és a bőrstruktúrát. Minden bőrtípusra alkalmas, gyengéden bánik a legérzékenyebb bőrrel is.

Mit ne tegyek közvetlen UV-mentes barnítás előtt?

Ne használj testápolót, hidratáló krémet, parfümöt, dezodort és ne is sminkeld ki magad, vagy kezelés előtt szedd le a sminkedet!

Mikor javasolt bőrradír használata?

A készítmény alkalmazását megelőzően javasolt bőrradír használata. Használj Norvell bőrmegújító bőrradírt, vagy ahhoz hasonló, közepes erősségű készítményt. Kivételesen száraz bőr, vagy problematikus területek esetén javasolt a Sós Bőrradír (Intensive Detoxifying Salt Scrub) készítményünk használata. Használata mindenképp a barnítást megelőző napon javasolt.

A kívánt hatás elérése érdekében várj legalább 8 órát a bőrradír és a DHA oldat használata közt.

Milyen típusú bőrradírt használjak?

Az Norvell bőrmegújító bőrradír gyengéden tisztítja a bőrt. A Tengeri Sós Bőrradír (Intensive Detoxifying Salt Scrub) a kezelést megelőző napon történő használata esetén kitűnően hidratál, elsimítja a bőrt és revitalizálja a sejtek anyagcseréjét.

A KEZELÉS ALKALMÁVAL

Mit lehet UV-mentesen barnítani?

Alapvetően az egész testet, de külön testrészekre is lehet igény (pl. fej-nyak)

Mi történik, ha a készítmény a ruhára kerül?

Próbálj meg sötét, bő szabású, laza ruhában jönni a barnításra, ezzel is megelőzve, hogy a frissen megszáradt barnító Oldat befogja a ruhádat. Amennyiben mégis befogta, akkor sincs semmi gond, egy normál mosással kimosható az oldat!

Foltot hagy-e a hajon, ha oldat kerül rá?

Nem, a legtöbb embernél semmilyen változás nem észlelhető. Világosszőke, ősz vagy platinaszőke haj esetén a kozmetikai bronzosító hatására eleinte alkalmanként elszíneződés tapasztalható, de egy zuhanyzást/hajmosást követően kimosódik.

Milyen tartós az UV-mentes barna szín?

A természetes hatású Norvell barnaság egyéntől függően 5-7 napig tart. Pro-Long színszabályozó hidratáló testápoló használatával a barna szín tartósabbá tehető. A Norvell Hidratáló Tusfürdő, vagy hasonló pH szabályozó készítmények segítségével szintén elnyújthatjuk a felső hámréteg cserélődését!

Mennyi idő alatt szárad meg a felvitt barnító Oldat?

Pár perccel használat után megszárad. Fontos, hogy kerüljük a vízzel való érintkezést normál oldatok esetén 8 óráig, míg a ONE Hour – 1 órás oldatok esetén minimum 1 órán át!

UTÓKEZELÉS

Szükséges-e hidratálni?

Az egészséges bőr barnul a legszebben! A bőr folyamatos hidratáltsága az alappillére a gyönyörű „egyenesen a strandról” bőrszínnek.

Hogyan kerülhetem el a barna szín egyenlőtlen fakulását és foltossá válását?

A Pro-Long színszabályozó hidratáló testápolóban található enyhe DHA tartalmának köszönhetően a készítmény napi használatával a barna színhatás tartósabbá tehető. Ez a bronzosítást fokozó testápoló még tartósabbá teszi a barna árnyalatot és csökkenti az egyenlőtlenségek és foltosság kialakulásának esélyét.

Miért fontos a Pro-long Sunless Extender vagy a Venetian Color Extender testápoló használata?

A Pro-Long/Venetian Extender egy enyhe DHA tartalmú hidratálókrém, amellyel tartósabbá tehető a barna szín. Ez a bronzosítást fokozó hidratáló testápoló még tartósabbá teszi a barna árnyalatot, csökkenti az egyenlőtlenségeket és a foltosság kialakulásának esélyét. Nem csupán tartósabbá teszi, de „Firm-a-derm” tartalmának köszönhetően a rugalmas bőr megőrzése érdekében „dinamikus rezet” juttat a bőrbe. Koffeintartalma bizonyítottan csökkenti a napsugárzás káros hatásait és elősegíti a DNS regenerálódását, így megvédi a bőrt. Ezen kívül hialuronsav tartalmának köszönhetően bőröd a lehető leghidratáltabb marad!

Nem válik a bőröm furcsán narancssárga színűvé?

Nem! A Norvell Oldatok tökéletes kialakításának köszönhetően garantált az „egyenesen a strandról” bőrszín. A „narancssárga szín” kialakulása, ahogyan sokszor nevezik, a bőr nem megfelelő pH értékéből ered. Alkalmazás előtt javasolt a Norvell pH szint-szabályozó felkészítő spray használata, mellyel bőrödnek pH szintje az UV-mentes kezelés előtt picit savas irányba tolható!

Nem fog zuhanyzásnál leázni a színem?

A kezelést követően azonnal látható kozmetikai bronzosító által eredményezett szín az első zuhanyzással lejön a bőrfelszínről, ez teljesen normális. A zuhanyzás után válik majd láthatóvá a DHA hatására bebarnult gyönyörű bőrszín!

Mennyi ideig ne zuhanyozzak?

A DHA oldat végső hatását körülbelül 24 óra alatt fejti ki. A legjobb eredményt akkor éred el, ha a kezelést követő napig nem zuhanyzol. Ezalatt az idő alatt az egyszerű, vízzel történő mosakodást ajánljuk, ugyanis a szappan roncsolja a DHA szerkezetét. A késleltetett zuhanyozás elegendő időt biztosít a DHA hatásának érvényesülésére. Ekkor lép reakcióba a bőrben található aminosavakkal (fehérjékkel).

Kezelés után lesz „ragacsos” érzésem?

A Norvell UV-mentes oldata a leggyorsabban száradó ma kapható formula. A kezelést követően egy pár perces száradás után az oldatban található DHA már felszívódik a bőr felső hámrétegében. Így ragacsos érzés nem marad a kezelést követően!

Mennyire leszek barna egy kezelés után?

Az UV-mentes barnítás során az oldatokban található kozmetikai bronzosító azonnali barnaságot eredményez. Ez az oldat árnyalatának függvényében és a bőrtípustól függően lehet világosabb és sötétebb is. A végső barnaság 24 óra alatt fejlődik ki a DHA hatására. Az első zuhanyzáskor a kozmetikai bronzosító lejön a bőrfelszínről! Az Oldat árnyalatok tekintetében kérd a technikus segítségét!

Szükséges-e a kezelések között időnként pihenőt tartani?

Nem szükséges! A kezelések között érdemes egy 7-10 napot várni, hogy a felső hámréteg lecserélődjön. Amennyiben már látjuk, hogy majdnem teljesen lekopott a bőrszínünk, de szeretnénk újból alávetni magunkat egy UV-mentes barnításnak, akkor célszerű egy alaposabb bőrradírozást végezni, mint az általában szoktuk!

Ajánlott-e a használata kismamák számára?

Mint bármilyen más készítmény használatát megelőzően, kezelés előtt várandós anyák számára javasolt a háziorvossal való konzultáció. Azonban a Norvell UV-mentes oldata nem mérgező, élelmiszeriparban engedélyezet termék, amelynek várandós anyák számára nincs semmilyen ismert káros mellékhatása.